Gin&Gender #4 part 1 - MÆND

April 23, 2016

Første del af Gin&Gender #4 med temaet  Mænd. Optaget under Kbh Læser 2016.

De medvirkende var:
 
Louise Vinther Alis; ingeniør og miljøansvarlig i en større dansk virksomhed og (indtil for nylig) undercover feminist. Hun har gennem de sidste år været yderst aktiv i en lang række feministiske og anti-sexistiske grupper på sociale medier. I erkendelse af risikoen ved at være erklæret feminist i en mandsdomineret businessverden har Louises feministiske aktivitet indtil for nylig været privat og forholdsvis anonym. I december tog hun dog bladet fra munden og skrev indlægget "Pas på med at bruge F-ordet" (http://www.b.dk/kommentarer/pas-paa-med-at-bruge-f-ordet), som blev bragt af Berlingske Tidende og blev dagens (5. januar) mest læste indlæg på www.b.dk. Louise bor på vestegnen med sin tyrkiske mand gennem 12 år og deres to børn.
Louise Vinther Alis læste kronikken "Skiderikker og stortabere" af Gretelise Holm, http://politiken.dk/…/…/ECE195859/skiderikker-og-stortabere/
 
Angela Brink er journalist og forfatter. Læste religionsvidenskab ved Aarhus Universitet, inden hun blev journalist i 2000. Har udgivet romanen Tæsk (Gyldendal 2002) og mini-digtsamlingen Din Krop på forlaget Jorinde & Joringel (2014). Blogger på Jyllands-Posten og har igennem årene arbejdet som journalist bl.a. på TV2/Nyhederne, BT, Kristeligt Dagblad og deltaget i utallige debatprogrammer – herunder som en fast del af panelet på Søndagsfrokosten på P1.
Angela Brink læste op fra hendes digtsamling "Din krop", forlaget Jorinde & Joringel.
 
Siri Ranva Hjelm Jacobsen (f. 1980) er cand.mag. i litteraturvidenskab og debuterer som romanforfatter til august med romanen "Ø" på forlaget Lindhardt&Ringhof. Siri Ranva Hjelm Jacobsen anmelder litteratur for tidsskriftet Standart og har tidligere skrevet essays, artikler og blogs om kunst, køn og kultur for bl.a. Information og Atlas.
Siri Ranva Hjelm Jacobsen læste op af hendes roman "Ø", der udkommer på Lindhardt og Ringhof i august.
 
Emilie Foli, født 29/12 1995, digter og kunst- og livsstilsblogger (http://emiliefoli.dk/), tidligere forfatterelev på Vallekilde Højskole efteråret 2015. Emilie Foli er for ganske nylig debuteret med digtsamlingen "Dystopi", der er til salg hos Værkstedet i Blågårdsgade og hos vaerkstedet.getshopflow.com. Hæftet er en samling af lyrik med omdrejningspunktet køn og berører den flydende grænse imellem stærk og hengiven kvinde.
Emilie Foli læste op af Lola Baidels "En sagte raslen" samt egne digte, der ikke er udgivet - men Folis debut er digtsamlingen "Dystopi".
 
Tak til Selskab for Ligestilling og Dansk Kvindesamfund, der står bag Gin&Gender.
 
CHEERS TO FEMINISM! AND LITERATURE!
00:0000:00

Facebook Comments: