Gin&Gender - RØVEN

April 28, 2017

Gin&Gender #5 med temaet Røven. Optaget på festivalen Talk Town 2016.

De medvirkende var:

Katrine Arnfred (f. 1980) er skribent og cand. mag. i Kommunikation og Kultur- og Sprogmødestudier.
Hun har beskæftiget sig aktivt med køn og feminisme - med særligt fokus på krop og moderskab - i 16 år. Hendes speciale handlede f.eks. om det moderne moderskab i en feministisk optik. Hun har skrevet for Den Fri, Friktion og Dagbladet Information, hvor hun var klummeskribent i foråret og sommeren 2015 og bl.a. skrev om krop, feminisme og det svære familieliv. Hun vender tilbage til Information som klummist til sommer. 
Katrine Arnfred er indfødt københavner, født og opvokset på Østerbro, og har i de sidste 14 år boet i Københavns Nordvestkvarter, som hun har et nærmest lidenskabeligt forhold til, sammen med sin kæreste og to børn.
Katrine Arnfred læste op af 'Du og jeg, krop. Du og jeg.

Sine Cecilie Laub & Maja Nyvang Christensen.
Sine Cecilie Laub (f. 1985) er tekstforfatter og kommunikationsrådgiver med særlig interesse for kultur, køn og livsstilstendenser. Sine har erfaring med 212 menstruationer.
Maja Nyvang Christensen (f. 1986) er kulturjournalist og har særlig interesse for at dykke ned i undergrundsscenen, når det kommer til køn, seksualitet og politik. Maja har 17 års erfaring med menstruation. Sine og Maja er begge cand.mag i retorik og forfattere til bogen Gennemblødt – en bog om menstruation, der udkommer d. 24. Maj. De mødte hinanden over en snak om hvordan alt det, der kommer ud af kroppen er utrolig svært at tale om.
Sine Cecilie Laub og Maja Nyvang Christensen læste op fra 'Gennemblødt.

Isabel Rouw er en 16-årig digter fra Københavns indre. Egentlig går hun på Christianshavns Gymnasium de fleste dage, men mest drikker hun kaffe og skriver digte og scorer kvinder (i digtene, i hvert fald) og vader rundt på Nørrebro og ser på kirsebærtræer og bruger penge på bøger, hun kan klippe i småstykker. Hun optrådte for første gang med poetry slam i efteråret 2014 og har siden da været med til bl.a. Århus- og Københavnermesterskabet. Isabel er ofte at finde på Københavns åbne scener for digteri som f.eks. Ord på Flisen og Copenopens månedlige poetry slam. Enten skriver hun for at leve eller lever for at skrive. Det er lidt uklart, men hun gør det i hvert fald.
Isabel Rouw læste op af egne digte.

Tak til Selskab for Ligestilling og Dansk Kvindesamfund, der står bag Gin&Gender.

CHEERS TO FEMINISM! AND LITERATURE!

Femicast er produceret af Siri Bonde.

00:0000:00