Gin&Gender - 1970′erne, del 1

May 31, 2017

Første del af Gin&Gender #6 med temaet 1970'erne. Optaget under festivalen Golden Days 2016.

De medvirkende var:

Emilie Klinge Albrectsen, 20 år, lige blevet student fra Rysensteen Gymnasium og det yngste bestyrelsesmedlem i Selskab for Ligestilling. Hun har aldrig været i tvivl om, at hun definerer sig selv som feminist og besluttede efter at have skrevet studieretningsprojekt om ligestilling i 3.g, at der må gøres noget. Hun er træt af at blive mødt af en virkelighed, hvor kvinder fortsat bliver diskrimineret og undertrykt, hvor stereotype opfattelser af binære kønsroller lever i bedste velgående, og hvor heteronormativiteten gennemsyrer alle dele af vores samfund. Hun håber og kæmper derfor for, at feminismen kan være med til at skabe en mere lige og retfærdig verden.
Emilie Klinge Albrectsen læste op af digtsamlingen 'Opbrud' af Bente Clod fra 1978.

Iben Konradi Brodersen, f. 1988. Forfatter, redaktør og oversætter. I foråret 2016 udkom hendes debutroman 'Piger kan leve længe måske for evigt' på Forlaget Lindhardt og Ringhof. Romanen handler om de både frigørende og klaustrofobiske kræfter i venskabet mellem to gymnasiepiger.
Iben Konradi Brodersen er uddannet fra Forfatterskolen og har læst litteraturhistorie ved Oxford University.
Iben Konradi Brodersen læste uddrag af novellen 'Iagttagelser' fra 'Hold kæft og vær smuk: 12 noveller' af Vita Andersen fra 1978.

Lea Marie Løppenthin gik ud af Forfatterskolen i 2013, og allerede i sommeren 2014 debuterede hun med den anmelderroste digtsamling ”Nervernes adresse” – syv længere digte om at være nervøst menneske i verden, om formationer, drengeskuldre, årstider og sjovt pandehår. Som debutens titel afslører, er Løppenthin en digter med talent for at skabe originale ordbilleder og stemninger, og hun blev i efteråret 2014 shortlistet til Bodil og Jørgen Munch-Christensens debutantpris.
Lea Marie Løppenthin læste 'Sømandshøjskolen i Svendborg' fra 'Ballader om vold og ømhed' af Lean Nielsen fra 1976.

Tak til Selskab for Ligestilling og Dansk Kvindesamfund, der står bag Gin&Gender.

CHEERS TO FEMINISM! AND LITERATURE!

Femicast er produceret af Siri Bonde.

00:0000:00