Gin&Gender - 1970′erne, del 2

June 30, 2017

Anden del af Gin&Gender #6 med temaet 1970'erne. Optaget under festivalen Golden Days 2016.

De medvirkende var:

Madeline Hoffmann er 16 år gammel og går i 2.g på N. Zahles Gymnasium.
Det var først efter, hun startede på gymnasiet, at hun stiftede bekendtskab med feminismen. Tidligere havde hun ikke set pointen med det, men efter et forløb i samfundsfag, hvor hendes lærer introducerede hende til dokumentaren "Skam dig Emma” og dokumentaren “Indiens døtre”, gik det op for hende, hvor vigtig feminismen er. Både i kvindeundertrykkende lande som Indien, men også i Danmark. Hun kunne godt tænke sig at arbejde konstruktivt og positivt med feminismen, og på den måde forhåbentlig få begrebet ‘køn’ til at fylde bare en lille smule mindre i dagligdagen på den måde, det gør nu.
Madeline Hoffmann læste uddrag fra Ulla Dahlerups roman 'Søstrene' fra 1979.

Sara Tarby skriver speciale i spildesign på IT Universitetet i København. Hun har tidligere i år talt ved en svensk feministisk festival om sine erfaringer som sjælden kvinde i IT og spilverdenen, hvor hendes hverdag sjældent består Bechdel testen og hvor sexismen sælger. Hun er fortaler for barsk humor mod patriarkatet, fri leg og svenske tilstande. Sara kommer som en kvinde af generation Y med alt hvad det betyder - alt fra angst for at vise bryster til at have haft en kønnet opdragelse omkring brug af computere, leg og spil.
Sara Tarby læste op af 'Poesibogen: kvindeord og kvindebilleder' af Charlotte Grubb og Lis Vibeke Kristensen fra 1974.

Musikeren Karina Willumsen leverer humoristisk politisk satire og stiller blandt andet skarpt på tidens netværkskultur, slikpolitik, sin egen feminisme og alt derimellem. Hun udgav sit debutalbum "Sociale Rekvisitter" i foråret 2016.
Karina Willumsen spillede sange fra sit debutalbum 'Sociale Rekvisitter' fra 2016.

Tak til Selskab for Ligestilling og Dansk Kvindesamfund, der står bag Gin&Gender.

CHEERS TO FEMINISM! AND LITERATURE!

Femicast er produceret af Siri Bonde.

00:0000:00