Gin&Gender - VÆKST, del 1

July 31, 2017

Første del af Gin&Gender #8 med temaet Vækst. Optaget under Kbh Læser 2017.

De medvirkende var:

Edith Jakobsen arbejdslivspolitisk chef i Djøf. Hun er optaget af, hvad der bidrager til, at både mænd og kvinder har et tilfredsstillende arbejdsliv og kan realisere deres ambitioner.
Ved siden af sit arbejdsmæssige virke er hun bestyrelsesmedlem i aktionærforeningen BEST.WOMEN, som blev stiftet i august 2008. Foreningen har til formål at skabe fokus på og ændre den lave repræsentation af kvinder i danske bestyrelser. Dette blandt andet gennem opkøb af aktier i selskaber med meget lav andel af – eller slet ingen – kvinder i bestyrelsen. Hermed opnås mulighed for taletid på virksomhedens generalforsamling. Muligheden benyttes til at kritisere den manglende fremdrift samt indgå i dialog med virksomheder mv. Edith Jakobsen læste op af egen tekst.

Caroline Due foredragsholder; primært om krop, køn og seksualitet. Hun er medforfatter og –redaktør på den nyeste udgave af Kvinde Kend Din Krop (2013), og redaktør på den nyudgivne Ung Kend Din Krop (2016). Hun er også en af personerne bag Kussomaten. Caroline Due læste teksten 'Fødsler' fra bogen 'Det Kemiske Bryllup' af Ida Marie Hede.

Nazila Kivi skribent, kritiker og redaktør af magasinet Friktion. Hun arbejder med krydsfeltet mellem køn, minoriteter og raceliggørelse og har som en af de første i Danmark beskrevet fjerdebølgefeminisme som krydsfeltet mellem krop, kontrol og konstrueret kvindelighed. Læs mere her http://friktionmagasin.dk/…/2014/05/18/trussen-pa-bloody-m…/ Nazila Kivi læste op fra romanen 'Kvinder Uden Mænd' af Shahrnush Parsipur.

Tak til Selskab for Ligestilling og Dansk Kvindesamfund, der står bag Gin&Gender.

CHEERS TO FEMINISM! AND LITERATURE!

Femicast er produceret af Siri Bonde.

00:0000:00